Cart

Tuesday, 26 April 2016

Интернет либерализацията – предизвикателства и добри практики пред интелектуалната собственост

По случай Световния ден на интелектуалната собственост на 26 и 27 април се проведе за четвърта поредна година национален семинар с международно участие на тема: „Интернет либерализацията – предизвикателства и добри практики пред интелектуалната собственост“. Организатори са Университетa по библиотекознание и информационни технологии и Университетската младежка академия за управление на знания.

Събитието е включено в картата на Световната Организация за Интелектуална Собственост.

Слоган: „Дигитално творчество. Претворена култура“

Програмата включа въпроси, свързани със „Закон за интелектуалната собственост в Интернет в България?; Информационните източници в Интернет – обекти на интелектуална собственост; Издателски права в цифрова бизнес среда; Модификация и проявления на интелектуалната собственост върху филми в Интернет; Арбитражът при спорове за домейн имена; Фотографията като обект на интелектуална собственост; Законодателна и нормативна база, регламентираща медийната индустрия в България и много други.

Още по темата:

Публикация в http://mu-varna.bg/BG/Pages/news-seminar-intelektualna-sobstvenost.aspx: МУ-Варна участва в семинар за интернет либерализацията и интелектуалната собственост

Tuesday, 26 April 2016