Cart

Thursday, 03 December 2015

Награждаване 2015 г.

УМЛАУЗ присъжда специални награди, които отличават приноса на утвърдени учени, стимулират и насърчават млади учени, докторанти и студенти. Призът „Ябълка на знанието“ се връчва за особен принос в издигане престижа на науката в пет категории: „Изявен учен“, „Изявен млад учен“, „Изявен докторант“, „Изявен студент“ и „Специална награда на Академията“.

Наградите „Ябълка на знанието“ са инициатива, която се превръща в красива традиция, празник на науката и творчеството, и са само част от всичко, което създаваме в УниБИТ, за да направим науката по-привлекателна за младите хора.

Проф. д-р Костадин Костадинов връчи Специалната награда „Ябълка на познанието“ в категория „Изявен учен“ на проф. д. т. и ик. н. Цветан Семерджиев с пожелание за успех и „ябълката да преминава от ръка на ръка много много години напред“.

Гл. ас. д-р Калина Минчева бе удостоена със сребърна „Ябълка на знанието“ в категория „Изявен млад учен“.

Димана Янкова получи „Ябълка на знанието“ за „Изявен студент“.

Журналистът Райна Йотова беше отличена с „Ябълка на знанието“ за репортажите ѝ в Дарик радио.

С грамоти за най-добре представен доклад по време на Втората научна конференция на Академията бяха отличени студентите: на първо място: Климент Стойчев (НСКИН 3 курс) и Кристияна Шопова (КИ 3 курс); на второ място: Цветелина Арнаудова (ИФКИН 2 курс) и Александра Михайлова (КИ 3 курс); на трето място: Елена Симеонова. За най-добре представен доклад в Томския университет награда получи докторант Десислава Василева.

На празника на знанието журналистът Емил Спахийски бе удостоен с Почетния знак на Университета по библиотекознание и информационни технологии.

За повече информация посетете:

https://fakti.bg/bulgaria/164676-unibit-se-ukrasi-s-emblema

https://kulturni-novini.info/news.php?page=news_show&nid=22562&sid=36

Thursday, 03 December 2015